Video: Het kan zomaar weer gaan kriebelen bij Stan Valckx

Stan Valckx © Orange Pictures
Het was voor Stan Valckx even wennen om de functie van technisch manager in te ruilen voor die van scout bij VVV. "Voor nu vind ik het leuk, maar het kan zomaar weer gaan kriebelen."
Valckx was maandagavond te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Einzelgänger

Valckx werd afgelopen maart aan de kant gezet als technisch directeur bij VVV. "Ik heb het zeven jaar gedaan en goede en slechte tijden meegemaakt. Ik ben in principe iemand die graag met mensen bezig is en als technisch manager ben je dag en nacht bezig met staf, selectie, bestuur of zaakwaarnemers", kijkt Valckx terug op de afgelopen jaren. De oud-international van Oranje vond een nieuwe functie als scout bij VVV. "Als scout ben je einzelgänger. Dat vind ik leuk, want ik ben graag onderweg, maar ik heb er wel aan moeten wennen."

Roda JC

Valckx mist zijn werk als technisch manager voorlopig niet. "Ik heb wel een break genomen van twee maanden na alle hectiek, maar ik mis het nog niet. Voor nu vind ik het werk van scout leuk, maar het kan zijn dat het weer gaat kriebelen. Ik houd van de dynamiek die het vak met zich meebrengt en ik wil graag samen winnen en samen verliezen met het team. Nu is dat anders." Op de vraag of Roda JC, dat na het vertrek van Jurgen Streppel een nieuwe technisch manager zoekt, hem kan bellen, zegt Valckx: "Voorlopig niet, denk ik."
Bekijk 'De Verlenging', het online-gedeelte van Tafel Voetbal: