Zenden: 'Niet officieel benaderd voor RvC-functie bij PSV'

Boudewijn Zenden als specialistentrainer bij PSV © Orange Pictures
Boudewijn Zenden is niet officieel benaderd voor een functie in de Raad van Commissarissen bij PSV. "Maar we zijn wel aan het kijken naar een eventuele voortzetting van de samenwerking."
Dat zegt Zenden in het L1-programma Tafel Voetbal.

Niet officieel

De ex-voetballer van onder meer PSV, FC Barcelona en Liverpool is volgens diverse media in beeld voor de portefeuille voetbalzaken in de RvC. "Ik heb die berichten ook voorbij zien komen", reageert Zenden. "Ik kan er vrij kort over zijn: ik ben niet officieel benaderd voor die functie."

Specialistentrainer

Zenden was tot afgelopen zomer specialistentrainer bij de Eindhovenaren. Dat deed hij negen jaar, waarvan zeven jaar bij het eerste elftal. "Deze zomer zijn we op goede voet uit elkaar gegaan, maar we hebben nog altijd goed contact. Ik ben ook mee geweest naar Londen voor de Europa Leaguewedstrijd tussen Arsenal en PSV."

Voortzetting

De oud-international is in gesprek met PSV. "We kijken naar een eventuele voortzetting van de samenwerking, maar in welke rol is niet duidelijk." Op de vraag of hij oren zou hebben naar die functie, antwoordt Zenden: "Ik snap de vraag, maar ik hoef er niet over na te denken, omdat ik niet benaderd ben."

Goede feeling

Stan Valckx was tussen 2004 en 2008 technisch directeur bij PSV en zegt over een topfunctie bij PSV: "Je moet er tegen bestand zijn en je moet er ook lol in hebben. Als je er geen goede feeling voor hebt, dan doe je jezelf geen plezier."