Nieuwkomer BAL tevreden over eerste competitiehelft

De vrouwen van BAL zijn niet ontevreden over de eerste seizoenshelft. © L1 (Maurice Jessen)
De vrouwen van Basketbal Academie Limburg hebben als debutant de eerste competitiehelft achter de rug. Ondanks een plek in de onderste regionen van de ranglijst zijn ze niet ontevreden.
De basketbalsters uit Weert wisten van tevoren niet wat ze moesten verwachten in de eredivisie.

Veel blessures

Trainer Jorrick Creyghton had in de eerste seizoenhelft te maken met een aantal geblesseerde speelsters die voor langere tijd aan de kant moesten zitten. Daardoor heeft Creyghton meteen jonge en onervaren speelsters veel moeten inzetten. "Dat zorgt er wel voor dat zij meteen veel ervaring opgedaan hebben", relativeert de coach.

Amerikaanse speelsters

Gelukkig kan het damesteam van BAL gebruik maken van de ervaring van hun twee Amerikaanse speelsters. Sydney Clayton en Alex Laporta brengen uit hun vaderland een brok wedstrijdervaring mee. Limburgs speelsters zoals Fleur Berben en Hinke Houben leren daar tijdens trainingen en wedstrijden enorm veel van. Mede daardoor is ook hun niveau in de loop van de competitie vooruit gegaan.

Ambities

In het vervolg van de competitie, die tot nu toe vier punten opleverde, wil de ploeg gaan strijden voor een plek in de play-offs. De ambities in Weert zijn voor de komende jaren hoog. BAL-voorzitter Jeroen van Veen geeft aan dat de vrouwenploeg wat hem betreft een vaste plek in de top van de eredivisie moet gaan vervullen. "We willen uiteindelijk meedoen om de prijzen in de Woman’s Basketball League."