Mats Seuntjens per direct weg bij Fortuna Sittard

Mats Seuntjens © Orange Pictures
Het contract van aanvoerder Mats Seuntjens bij Fortuna Sittard wordt per direct ontbonden. Dat hebben beide partijen in goed overleg besloten.
De oorspronkelijke verbintenis van de 30-jarige middenvelder liep nog tot komende zomer.

Chemie

Technisch manager Sjoerd Ars zegt in een reactie op de clubwebsite van Fortuna: "In de laatste weken kwamen we tot de conclusie dat de chemie tussen beide was uitgewerkt. We hebben daarom de afgelopen periode meermaals met elkaar gesproken en zien dit als beste oplossing voor beide partijen. Hiermee creëren wij financiële ruimte voor versterkingen en heeft Mats de mogelijkheid zijn carrière elders vorm te geven.”

Handhaving

Seuntjens maakte in de zomer van 2020 de overstap van het Turkse Gençlerbirligi naar Sittard. Seuntjens werd directe vaste basisspeler bij de Sittardenaren. In zijn eerste seizoen was hij betrokken bij twaalf doelpunten. In zijn tweede seizoen vocht de middenvelder met Fortuna tegen degradatie. Hij scoorde negen keer en had daarmee een belangrijk aandeel in de handhaving van Fortuna. Dit seizoen had Seuntjens het lastiger. Hij verloor korte tijd zijn aanvoerdersband en kon niet de stempel drukken op het elftal zoals hij zou willen.

Prachtige herinneringen

Seuntjens kijkt desondanks tevreden terug op zijn periode in Sittard: "Er waren pieken en dalen, maar ik kijk met een tevreden gevoel terug op de afgelopen twee jaar. We haalden bijna play-offs voor Europees voetbal en we speelden een memorabele wedstrijd tegen NEC in het afgelopen seizoen. Het zijn prachtige herinneringen die we samen hebben mogen meemaken. Daar wil ik iedereen voor bedanken.”