Ruime zeges Lions en HandbaL Venlo, ook V&L wint

Een actie uit de wedstrijd tussen Vlug & Lenig en VZV © PubliciteitVisie
De handballers van Kembit-Lions hebben een grote stap gezet om zich te plaatsen voor de Final Four van de BENE-League. Op bezoek bij Eupen werd met 36-29 gewonnen.
Herpertz/Bevo verloor in Panningen van Visé. In de Eredivisie Vrouwen boekte HandbaL Venlo een ruime zege op PSV. Vlug & Lenig versloeg VZV, terwijl BFC met ruime cijfers verloor van koploper VOC.

Vijfde zege

De mannen van Lions zijn bezig aan een goede reeks in de BENE-League. In Eupen werd zaterdagavond de vijfde zege op rij geboekt. Bij rust was de wedstrijd met een stand van 10-19 eigenlijk al beslist. In de tweede helft bleef dat verschil ongeveer intact: 29-36 eindstand.
Bevo ontving in Sporthal De Heuf Visé. De Belgische tegenstander is nog volop in gevecht om zich te plaatsen voor de Final Four. Bevo moest in een spannend duel het onderspit delven en verloor met 20-24.

Final Four

Lions is door de overwinning bijna zeker van de Final Four van de BENE-League. De titelverdediger heeft acht punten voorsprong op de nummer vijf met nog zes wedstrijden te gaan. In de stand staat Lions tweede op drie punten achterstand van koploper Bocholt. Bevo staat negende met acht punten.
Komende week komen beide ploegen voor de laatste keer in actie dit jaar. Bevo ontvangt dinsdag Sporting Pelt en Lions gaat woensdag op bezoek bij Hubo.

Lopende band

In de Eredivisie voor vrouwen boekte HandbaL Venlo een zeer ruime zege op PSV, dat voorlaatste staat in de stand. Halverwege leidde de ploeg van Robin Gielen met 17-9 en in de tweede helft scoorde de Venlose ploeg aan de lopende band: 36-18 eindstand.
Vlug & Lenig uit Geleen speelde tegen VZV. Bij rust stond de Geleense ploeg nog op achterstand (15-16), maar in de tweede helft draaide V&L de wedstrijd om en won het met 30-27.
BFC uit Beek kende een zware avond tegen koploper VOC. De ploeg van Harold Nusser verloor met 18-43.
De vrouwen van Vlug & Lenig juichen na de zege op VZV © PubliciteitVisie

Stand

In de stand hebben VOC en HandbaL Venlo allebei 20 punten. VOC staat echter bovenaan op basis van doelsaldo. Vlug & Lenig staat vijfde met 13 punten en BFC heeft halverwege de competitie nog geen punt gepakt en staat laatste.