Video: MVV keert onverrichter zaken terug uit Velsen-Zuid

Scheidsrechter, trainers en aanvoerders waren het eens dat spelen niet mogelijk was © Orange Pictures
MVV wilde vrijdagavond met een overwinning het jaar afsluiten. Die kans kreeg de ploeg niet. Terwijl de eerste MVV-fans hun plek hadden ingenomen in het uitvak werd de wedstrijd vanwege een onbespeelbaar veld alsnog afgelast.
Daardoor kon MVV onverrichter zaken terugreizen naar Maastricht.

Glad

L1-verslaggever Maarten Omvlee was vrijdagavond aanwezig in stadion van Telstar en hij vermoedde rond 18:00 uur al dat de wedstrijd alsnog zou kunnen worden afgelast. "Om 18:15 uur arriveerde scheidsrechter Martin Pérez in Velsen-Zuid. Op dat moment is gekeken naar het veld en na overleg werd besloten dat de wedstrijd op dat moment zou doorgaan, terwijl er toch al ijs zichtbaar was op het veld. Er werd afgesproken om rond 19:30 uur nog eens te kijken en toen kwam de scheidsrechter samen met de trainers en de aanvoerders tot de conclusie dat het toch te gevaarlijk was om te spelen. Met name in de doelgebieden was het te glad."
Bekijk de reactie van Orhan Džepar na de afgelasting:

Balen

"Ik had liever willen spelen, maar de condities van het veld waren niet zodanig om erop te spelen", begrijpt trainer Maurice Verberne de afgelasting. "Het is natuurlijk balen, maar op dit veld was ons spel spelen ook moeilijk geweest."

Supporters

Aanvoerder Matteo Waem sprak na de afgelasting met de supporters die al waren gearriveerd in Velsen-Zuid. "Zij zijn voor ons toch helemaal hier naar toe gereden. Dus het minste wat je kunt doen, is even met ze praten." De Belg was het volledig eens met de beslissing van de scheidsrechter. "Hier waren blessures van gekomen."

Fastfoodketen

Bij MVV besloten ze op Twitter toch nog een verslag te doen. Niet van de wedstrijd, maar van de terugreis naar Maastricht. Dat werd een verslag met een knipoog. "Er komen acht minuten bij door werkzaamheden op de A2" en "een flitsende actie van de buschauffeur, dat gaat geld kosten", zijn slechts twee voorbeelden van het komische Twitterverslag. De rust van de reis vond plaats bij een bekende fastfoodketen:

De Graafschap

Wanneer de wedstrijd tussen Telstar en MVV wordt ingehaald, is nog niet duidelijk. De eerstvolgende wedstrijd van de Maastrichtenaren is op vrijdag 6 januari tegen De Graafschap in de eigen Geusselt.