Video: VVV sluit 2022 met uitstekende reeks af

Kees de Boer © Orange Pictures
Met een 2-0 overwinning bij FC Eindhoven sloot VVV-Venlo vrijdagavond het kalenderjaar 2022 op een perfecte manier af.
Met 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden heeft VVV de weg naar boven ingeslagen en staat het comfortabel op een play-offplek.

Verdiende zege

De overwinning van VVV in de Lichtstad was volgens Kruys verdiend. "De eerste helft hadden we de volledige controle. We werden in de tweede helft iets slordiger, maar in de laatste 20 minuten konden we met de komst van invaller Nick Venema iets extra's doen en hebben we verdiend gewonnen." Ook middenvelder Kees de Boer toonde zich tevreden na afloop. "Eindhoven uit is altijd lastig en dit zijn drie hele belangrijke punten voor ons."

Extra lekker

Mitchell van Rooijen brak een kwartier voor tijd de ban voor VVV met de 0-1. "Het was een intikker, maar je moet er maar staan. Het was een belangrijk doelpunt, zeker omdat we al jaren hier niet hebben gescoord."
Bekijk de reactie van Mitchell van Rooijen:

Bovenste plaatsen

En zo sluit VVV een week met twee wedstrijden op een goede manier af. Met MVV Maastricht en FC Eindhoven hadden de Venlonaren zeker niet het makkelijkste programma, maar de ploeg won twee keer en kan het zich gaan richten op de bovenste plaatsen. "Ik ben ook blij dat we lekker spelen. We willen ook naar boven kijken", zegt De Boer.
VVV staat op de zesde plaats, maar heeft maar twee punten minder dan nummer drie MVV, dat wel een duel minder heeft gespeeld.

Keeperskeuze

Doelman Ennio van der Gouw was weer belangrijk voor de Venlose ploeg met een aantal reddingen. Met de terugkeer van Lukas Zima, die vanwege een enkeloperatie maanden was uitgeschakeld, komt Kruys voor een keeperskeuze te staan. "Ik heb twee hele goede keepers en we moeten nu gaan samenzitten wat we gaan doen." Kruys laat in het midden wie er na de winter onder de lat staat.

Burenclash

Op vrijdag 6 januari komt VVV voor het eerst in actie in het nieuwe jaar. Dan wacht in de eigen Koel de burenclash met Helmond Sport.