VVV-Venlo wint met 2-0 van FC Eindhoven

Afbeelding ter illustratie © Orangepictures.nl
VVV-Venlo heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-0 gewonnen. Halverwege de eerste helft was de stand in het Jan Louwers Stadion nog 0-0. Met een 'sjravelgoal' van Mitchell van Rooijen en een treffer van Kees de Boer wonnen de Venlonaren voor het eerst sinds 2013 een uitwedstrijd van het Eindhovense team.
VVV-Venlo begon op het kunstgras van het Jan Louwers Stadion voortvarend aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Veel aan de bal

De Venlonaren waren in de beginminuten veel aan de bal, maar kansen bleven uit. Het team van coach Rick Kruys voetbalde fris en na een tiental minuten lieten ook de Eindhovenaren zich wat meer zien. De doelmannen van Eindhoven en Venlo hadden in de vrieskou in het eerste deel van de wedstrijd nauwelijks wat te doen, al knalde Kees de Boer halverwege de eerste helft de bal achter de verdediging richting Carl Johansson, maar de Zweed stond buitenspel.

Eerste kans van de wedstrijd

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Eindhovenaren, maar Brian de Keersmaecker schoot de afvallende bal hoog over het doel van Ennio van der Gouw. Minuten later bediende Sven Braken Daan Huisman met een steekpass. Hij kwam oog in oog met doelman Nigel Bertrams, maar schoot over de goal. Tien minuten voor rust mocht Robert Klaasen een vrije trap nemen, maar faalde in zijn poging de bal bij Sven Braken te krijgen. Enkele minuten later verscheen Charles Brym voor het doel van Van der Gouw. De Venlose goalie tikte het schot over de achterlijn en zorgde daarmee voor een 0-0 ruststand.

Tweede helft

Kort na de hervatting probeerde Jasper Dahlhaus de score te openen, maar doelman Van der Gouw reageerde alert en stopte het schot. Een paar minuten later moest Rick Kruys Carl Johansson en de geblesseerde Tristan Dekker vervangen en stuurde Mitchell van Rooijen en Thijme Verheijen de vrieskou in. FC Eindhoven werd sterker. Brym schoot de bal naar Evan Rottier. Hij bediende Lamine Fadiga, maar de Fransman schoot over het Venlose doel.
Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg bereikte Mitchell van Rooijen met een voorzet Kees de Boer, maar zijn schot op doel werd gekeerd door een Eindhovens been.

‘Sjravel-goal’ VVV

Eindhoven trok het initiatief naar zich toe, was veel op de Venlose helft te vinden en probeerde met een afstandsschot van invaller Ozan Kökcu Kökcü op voorsprong te komen, maar het kostte Ennio van der Gouw geen moeite het schot tegen te houden. Een kwartier voor tijd kwam VVV-Venlo op voorsprong door een 'sjravelgoal' van Mitchell van Rooijen. Hij pikte een vrije trap in het strafschopgebied op en tikte de bal in het Eindhovense doel. Eindhoven probeerde de achterstand snel weg te werken, maar de vrije trap van Brian de Keersmaecker verdween over het doel.
Kort daarna mocht de Venlose aanhang opnieuw juichen toen Kees de Boer een voorzet achter doelman Bertrams schoot en VVV met 0-2 voor stond. In de slotminuten veranderde er niets meer in de stand.

Zesde

VVV-Venlo sluit 2022 af met 31 punten en blijft zesde in de Keuken Kampioen Divisie. VVV hervat op 6 januari 2023 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.