Wedstrijd Telstar-MVV afgeblazen

Telstar-trainer Mike Snoei, assistentscheidsrechter Danny Kempinga en arbiter Martin Perez inspecteren het beijzelde veld © Orange Pictures
De wedstrijd van MVV Maastricht tegen Telstar is afgelast. Het veld in Velsen is onbespeelbaar.
De wedstrijd in het BUKO-stadion zou vrijdagavond om 20:00 uur beginnen.

Drie uur

De Maastrichtse ploeg was door het barre weer en de drukte op de wegen drie uur onderweg naar Velsen, om daar te horen dat de wedstrijd op het laatste moment werd afgeblazen. "De conditie van het veld was zodanig dat er niet op gespeeld kan worden, dus voor de gezondheid van de spelers is het beter de wedstrijd af te gelasten", reageerde MVV-trainer Maurice Verberne op de beslissing.

Vakantie

Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald is nog niet duidelijk. "Ik hoop niet dat de KNVB dat maandag of dinsdag al wil doen, want dan is een aantal van mijn spelers al op vakantie", zegt de trainer. "Ik denk niet dat het me lukt dan een elftal bij elkaar te krijgen. Dus ik verwacht dat de wedstrijd in januari gespeeld gaat worden."
Ook de wedstrijd van Roda JC in Kerkrade is afgeblazen. Dat gebeurde donderdag al, omdat de veldverwarming in het Parkstad Limburg Stadion het niet goed doet. Daardoor is een deel van de grasmat bevroren. De wedstrijd van VVV-Venlo in Eindhoven gaat wel door.