'Het is niet zo dat nu alle voetbalkennis bij Roda wegloopt'

Niek Vossebelt (links) en Terrence Douglas balen © Orange Pictures
Jurgen Streppel erkent dat hij op een 'vervelend' moment vertrekt bij Roda JC Kerkrade.
"We hebben erover nagedacht om het aan het eind van het seizoen te doen", zegt de kersvers manager van Helmond Sport. "Maar je kunt geen twee heren dienen."

Onbespeelbaar

Streppel zal naar alle waarschijnlijkheid vrijdag voor het laatst op het trainingsveld staan bij Roda. Eigenlijk zou Roda vrijdagavond nog een Keuken Kampioen Divisie-duel tegen PEC Zwolle spelen, maar vanwege een onbespeelbaar veld in het Parkstad Limburg Stadion ging er een streep door dat duel.

Opvolging

Voor Jordens Peters wachten drukke weken. De algemeen directeur van Roda moet twee vacatures vullen: die van hoofdtrainer, en de rol van technisch manager. De beleidsbepaler wil nog niets kwijt over de opvolging van Streppel, maar geeft aan dat assistent-coach Remond Strijbosch mogelijk de honneurs als hoofdtrainer kan waarnemen. "We gaan de komende dagen met de staf bespreken hoe we een en ander gaan invullen. Natuurlijk heeft hij een diploma, dus de druk qua licentie-eis is daarin minder." Peters zegt dat meerdere scenario's worden besproken.

Willem II-uit

De eerstvolgende wedstrijd voor Roda is de uitwedstrijd tegen Willem II, op 6 januari 2023.