Veld onbespeelbaar: Roda JC - PEC Zwolle afgelast

Het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade (archieffoto) © Orange Pictures
De wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en PEC Zwolle gaat vrijdagavond niet door. Het veld in het Parkstad Limburg Stadion is volgens de KNVB onbespeelbaar.
Door de afgelasting heeft trainer Jurgen Streppel zijn laatste wedstrijd al gecoacht bij de Kerkradenaren. Streppel kondigde donderdagochtend zijn vertrek aan, maar zou vrijdagavond nog wel hoofdtrainer zijn van Roda JC in de wedstrijd tegen PEC.

Veldverwarming

KNVB-scheidsrechter Robin Hensgens heeft het veld in Kerkrade donderdagmiddag gekeurd. Uit die controle is gebleken dat het niet mogelijk is het om het duel tussen de nummers negen en twee uit de Keuken Kampioen Divisie te laten doorgaan. De veldverwarming in het Parkstad Limburg Stadion doet het niet, waardoor een deel van het veld bevroren is. Clubs in de Eerste Divisie hebben niet de verplichting om veldwarming te hebben.

Drie duels

Naast Roda JC tegen PEC Zwolle is ook Jong FC Utrecht - Jong AZ afgelast. De KNVB gaat met de clubs kijken naar alternatieve data voor de twee wedstrijden.

Nieuwe jaar

Het eerstvolgende duel van Roda JC is door de afgelasting pas in het nieuwe jaar. Op vrijdag 6 januari gaat Roda JC op bezoek bij Willem II. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op vrijdag 13 januari tegen TOP Oss.

MVV en VVV

De uitwedstrijden van MVV Maastricht en VVV-Venlo tegen respectievelijk Telstar en FC Eindhoven gaan vooralsnog wel door. Die duels zijn vrijdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.