Smits wint van Steins in Champions League

Kay Smits wint met Magdeburg van PSG. © Orange Pictures
Kay Smits heeft met zijn club Magdeburg woensdag in de Champions League gewonnen van Paris Saint Germain, de club van Luc Steins.
In een goed gevulde sporthal Pierrre de Coubertin versloeg SC Magdeburg de Franse kampioen met 33-37.

Steins speelt veel, Smits weinig

Beide Limburgse spelers werden door hun trainer ingezet, Steins zelfs bijna de gehele wedstrijd. Smits daarentegen werd de gehele tweede helft door de trainer vanSC Magdeburg op de bank gehouden.

Steins leidt PSG naar voorsprong bij rust

De wereldkampioen bij de clubs, Magdeburg, begon sterk en kwam na 10 minuten op een 8-6 voorsprong. De uit Geleen afkomstige Smits scoorde in die fase een treffer. Onder impuls van middenopbouwer Steins wist de Parijse club de achterstand echter weg te werken en zelfs met een 19-15 voorsprong de rust te bereiken.

Doelman maakt het verschil

Na 8 minuten in de tweede helft, met Smits op de bank, maakte Magdeburg gelijk (21-21). De ploeg van Smits trok het duel daarna naar zich toe. Dat was voor een groot gedeelte te danken aan doelman Mike Jensen van Magdeburg, die talloze Parijse schotpogingen pareerde.

Beide Limburgers tijdstraf

Opmerkelijk was dat zowel Steins als ook Smits een tijdstraf kregen omdat ze bij een schot op doel het hoofd van de doelman raakten. In beide gevallen werden de Limburgers zwaar gehinderd door de verdediging van de tegenstander. De scheidsrechters waren echter onverbiddelijk en beoordeelden de doelpogingen als vrije schietkans, met als gevolg een verwijzing naar de kant.

Steins blijft koploper met PSG

Ondanks de nederlaag blijft de club van Luc Steins koploper in groep A van de Champions League. SC Magdeburg komt iets steviger op de derde plek te staan. Tussen beide clubs in staat de Hongaarse topclub Veszprém HC.

Wereldkampioenschap

Smits en Steins melden zich na de jaarwisseling in Papendal bij Oranje. Met de Nederlandse ploeg spelen ze vanaf 12 januari het wereldkampioenschap handbal in Polen en Zweden. De Nederlandse handballers spelen in Krakau tegen Noorwegen, Noord-Macedonië en Argentinië.