Proefperiode geslaagd: Fortuna legt verdediger Radic vast

Stipe Radic in actie tijdens Fortuna's oefenduel tegen Livingston. © Fortuna Sittard
Fortuna Sittard heeft woensdag verdediger Stipe Radic als versterking gepresenteerd.
De Kroaat heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2024. Daarnaast is in de verbintenis een optie voor een extra seizoen opgenomen.

Prioriteit

De 22-jarige, transfervrije Radic was de afgelopen weken op proef bij Fortuna en reisde ook mee op trainingskamp naar Turkije. Hij liet op trainingen en tijdens oefenwedstrijden een dusdanig goede indruk achter, dat Fortuna heeft besloten om hem nu ook definitief vast te leggen. Daarmee heeft de club aan één van haar twee topprioriteiten op de transfermarkt - het vastleggen van een centrale verdediger - voldaan.

'Op en top prof'

“Hij heeft de afgelopen weken een goede indruk gemaakt op ons", zegt Fortuna's technisch manager Sjoerd Ars over Radic. "Hij is een op en top prof. Uiteraard hopen we dat hij zich hier de komende seizoenen verder kan ontwikkelen.”

55

Radic zal in Sittard rugnummer 55 gaan dragen. Hij speelde in het verleden in zijn vaderland voor Hajduk Split en in België voor Beerschot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!