Wielrenster Van Agt stapt over naar Jumbo-Visma

Wielrenster Eva van Agt tijdens het NK Tijdrijden in Drenthe © ANP
Wielrenster Eva van Agt (25) rijdt vanaf volgend seizoen voor de wielerploeg van Team Jumbo-Visma.
De uit Maastricht afkomstige wielrenster tekende afgelopen seizoen pas haar eerste profcontract bij Le Col-Wahoo. Vanaf 1 januari rijdt ze in het shirt van Team Jumbo-Visma.

Tour de France Femmes

Voor die Engelse ploeg reed ze in haar debuutseizoen ook de Tour de France Femmes. De 25-jarige van Agt, kleindochter van voormalig minister-president Dries van Agt, hockeyde enkele jaren op het hoogste niveau van Nederland.

Eerste profcontract

Tijdens de coronapandemie ging ze om haar conditie op peil te houden fietsen en ontdekte ze dat ze ook talent voor de wielersport had. Nadat ze enkele koersen had gereden werd ze opgemerkt door het management van wielerploeg Le Col-Wahoo en tekende ze in mei 2022 haar eerste profcontract. Bij Jumbo-Visma hoopt ze zich als wielrenster verder te kunnen ontwikkelen.

Amstel Gold Race

De wielrenster hoopt in het nieuwe seizoen een rol te kunnen gaan spelen in finales van heuvelklassiekers. "Een mooi resultaat rijden in Luik-Bastenaken-Luik of de Amstel Gold Race staat hoog op mijn wensenlijstje. Ik train altijd op die wegen, dus hoe mooi zou het zijn om mezelf daar te kunnen laten zien? Verder heb ik in het afgelopen jaar wat ervaring opgedaan in een paar etappekoersen en ook dat ligt me wel", laat ze gemotiveerd weten.