Video: 'Wat heeft het voor zin om Hofland nu te ontslaan?'

Kevin Hofland © Orange Pictures
Oud-voetballer Maurice Graef vindt de timing van het ontslag van trainer Kevin Hofland bij Willem II vreemd.
Willem II speelde de afgelopen drie weken geen wedstrijden en na de verloren wedstrijd tegen NAC Breda werd Hofland maandag ontslagen. "Welke zin heeft het om hem nu te ontslaan?", vraagt Graef zich af.
Graef, zat samen met oud-voetballer Erik Meijer, aan tafel bij Tafel Voetbal.

Macht van het voetbal

Meijer noemt het ontslag van Hofland "de macht van het voetbal". "Als je niet genoeg wedstrijden wint, zak je door het ijs. Hij moet nu weer plaatsmaken voor de volgende die het met de dezelfde spelers mag gaan proberen." Graef over het ontslag: "Zeker bij een club als Willem II hebben ze een bepaald verwachtingspatroon. Ze willen terug naar de Eredivisie en dat ziet er nog niet naar uit." Willem II staat op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie op ruime achterstand van de kop van de Keuken Kampioen Divisie.

Trainerscarrière

Voor Hofland is het niet de eerste keer dat hij wordt ontslagen. In 2020 werd hij de laan uitgestuurd bij Fortuna. Vorig jaar was hij de assistent van Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg en werd het duo na enkele maanden ontslagen. Nu komt er vroegtijdig een einde aan zijn periode in Tilburg. Graef denkt nog steeds dat Hofland er goed op staat in de voetbalwereld. "Hij heeft het goed gedaan bij Fortuna Sittard. Ik denk dat Kevin Hofland nog wel een club krijgt."