Kevin Hofland ontslagen als trainer van Willem II

Kevin Hofland © Orange Pictures
Kevin Hofland uit Brunssum is ontslagen als hoofdtrainer van Willem II.
De clubleiding van de Tilburgers heeft er niet langer volledig vertrouwen in dat het team onder zijn leiding de aansluiting met de bovenste regionen van de Keuken Kampioen Divisie kan hervinden. Willem II staat momenteel op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 24 punten uit 17 wedstrijden.

Hart en ziel

Technisch directeur Teun Jacobs over het ontslag: "Hij heeft zich met hart en ziel voor de club ingezet en qua manier van werken valt hem niets te verwijten. De sportieve prestaties vallen tot op heden echter tegen en ons doel om rechtstreeks terug te keren naar de Eredivisie is vooralsnog uit zicht geraakt."

Derby

Zondag verloor Willem II de derby van NAC Breda (1-2). Na afloop was het onrustig bij het stadion en vroeg een deel van de achterban om het ontslag van de trainer. Vorig seizoen degradeerde Hofland met Willem II uit de Eredivisie, ondanks de degradatie mocht hij aanblijven als hoofdtrainer en tekende een contract tot de zomer van 2024.

Reactie

Hofland zegt in een reactie op de website van Willem II: "Ik ben de club zeer dankbaar voor de kans die mij geboden is om binnen een professionele en familiaire sfeer hier te werken. Dat de resultaten van dit seizoen niet zijn waar we op gehoopt hadden, daar baal ik ontzettend van. Daarom heb ik ook begrip voor de verschillende emoties van supporters die daarbij horen. Ik hoop dat ze de club positief blijven steunen en bedank alle mensen met wie ik de afgelopen periode heb mogen werken."
De huidige stafleden van Willem II nemen de taken van Hofland over in voorbereiding op het uitduel met De Graafschap komende vrijdag.