Zeven Limburgers geselecteerd voor WK handbal

Luc Steins © Orange Pictures
Zeven Limburgers mogen zich opmaken voor deelname aan het WK handbal. Jasper Adams, Evert Kooijman, Rob Schmeits, Kay Smits, Jorn Smits, Ivar Stavast en Luc Steins zijn door bondscoach Staffan Olsson geselecteerd.
Nederland doet voor het eerst sinds 1961 weer mee aan het WK. Met zeven Limburgers is onze provincie hofleverancier van de selectie.

Eerste toernooi

Nederland wist zich in eerste instantie niet te kwalificeren voor het toernooi in Polen en Zweden, maar heeft een wildcard gekregen. Die wildcard kreeg Oranje onder meer vanwege de prestaties van de ploeg op de laatste EK's. Voor Rob Schmeits (Kembit-Lions), Evert Kooijman (Volendam) en Jorn Smits (Geleen) wordt het hun eerste eindtoernooi met Nederland. Jasper Adams (Kembit-Lions), Kay Smits (SC Magdeburg), Ivar Stavast (Dresden) en Luc Steins (Paris Saint-Germain) waren er eerder dit jaar ook al bij op het EK. Toen eindigde Nederland als tiende.

Bevo

Naast de zeven Limburgers is er nog een ander Limburgse tintje in de WK-selectie. Doelman Arjan Versteijnen van Herpertz/Bevo uit Panningen zit ook bij de 18-koppige selectie.

Groepsfase

Het WK begint voor Oranje op 13 januari tegen Argentinië. Twee dagen later is Noord-Macedonië de tegenstander en op 17 januari is Noorwegen, in 2017 en 2019 verliezend finalist, de laatste opponent. De beste drie landen van iedere groep plaatsen zich vervolgens voor de hoofdronde.