Roda JC in eigen huis onderuit tegen Heracles

Roda JC verliest in eigen huis van Heracles © Orange Pictures
Roda JC heeft in eigen huis met 1-3 verloren van Heracles. De Kerkradenaren konden de koploper van de Keuken Kampioen Divisie in de eerste helft bijbenen, maar konden na de 1-1 ruststand niet voorkomen dat de mannen uit Almelo trainer John Lammers met de zege een mooi verjaardagscadeau bezorgden.
Roda JC moest het in een koud Parkstad Limburg Stadion opnemen tegen Heracles. In de eerste minuten waren de mannen uit Almelo veel aan de bal en zorgden al vroeg voor gevaar. Doelman Moritz Nicolas greep mis bij een voorzet, maar Ted van de Pavert loste het probleem op.
Na nauwelijks acht minuten mocht de Roda aanhang zich warmen toen Teun Bijleveld ongehinderd door de Heracles defensie kon lopen en de bal in het Almelose doel schoot.

Snelle gelijkmaker

Die voorsprong was maar van korte duur want twee minuten later tikte Kristiano Armenteros de gelijkmaker binnen uit een lage voorzet van Nikolai Laursen: 1-1. Kort tevoren had Dylan Vente verzuimd de voorsprong van de Kerkradenaren te verdubbelen.
Daarna waren er over en weer weliswaar doelpogingen, maar de stand veranderde niet. Na een furieus begin met twee treffers in luttele minuten zakte de wedstrijd in en sloten de spelers de eerste helft af met een stand, die na tien minuten al op het scorebord stond: 1-1.

Niet hartverwarmend

Ook de tweede helft was het spel van de beide ploegen niet hartverwarmend. Roda JC probeerde een voorsprong te forceren, maar slaagde daar niet in. De Kerkradenaren bleven aanvallen, maar ook Heracles loerde op een doelpunt en was daar dichtbij toen Heracles de bal van grote afstand naar Nikolai Laursen schoot en Moritz Nicolas alle zeilen moest bijzetten om het schot van de aanvaller te keren.

Heracles slaat toe

Twintig minuten voor tijd sloeg Heracles na drie wissels toe. Emil Hansson rondde een fraaie combinatie tussen invallers Nankishi en Sem Scheperman af met een schot in de verre hoek: 1-2.
Roda leek aangeslagen, maar probeerde wat aan de achterstand te doen. Een schot van Dylan Vente werd door doelman Brouwer gekeerd en enkele minuten later voorkwam Florian Mayer dat de Scheperman de voorsprong van de Almelose elf verder kon uitbouwen.
Met nog twaalf minuten voor de boeg zeilde een verre uittrap van doelman Brouwer over alles en iedereen heen. Nikolai Laursen reageerde alert en schoot de bal rustig tegen de touwen: 1-3. Tegen het einde van de wedstrijd ontsnapte Roda JC aan een grotere nederlaag toen Abed Nankishi een prachtkans verprutste door de bal naast te schieten.
Limbombe was in blessuretijd nog dicht bij een treffer, maar stond buitenspel en ook het schot van Romano Postema vanaf de rand van de zestien ging naast.

Gedeeld achtste

Roda JC zakt na deze nederlaag naar de negende plek in de Keuken Kampioen Divisie en deelt deze positie met Willem II. Beide ploegen hebben 24 punten, maar de Tilburgers hebben een iets beter doelsaldo.