VVV verslaat MVV met 2-1 in Venlo

VVV heeft de derby uiteindelijk gewonnen © Orange Pictures
VVV Venlo heeft de thuiswedstrijd tegen MVV met 2-1 winnend afgesloten. VVV verzuimde de vele kansen af te maken en leek op een gelijkspel af te stevenen. Een laat doelpunt van invaller Nick Venema besliste het Limburgs onderonsje in Venloos voordeel.
In het Venlose Covebo stadion De Koel ontspon zich een onderhoudend duel tussen de nummer zes van de Keuken kampioen Divisie en de nummer drie uit Maastricht. De openingsfase was voor de thuisclub. VVV kreeg ook de eerste grote kans. Via een een-tweetje tussen Sven Braken en Daan Huisman kwam die laatste oog in oog met Romain Matthys. De MVV-doelman redde.
Het was eenrichtingsverkeer het eerste half uur, pas toen kwamen de gasten voor het eerst dreigend voor het Venlose doel. Pogingen van Robert Klaasen, Sven Braken en Daan Huisman bleken niet doeltreffend. De VVV'ers maakten de kansen niet af en deden zich daarmee te kort. 0-0 was een logische ruststand.

Rendement

Het spelbeeld in het begin van de 2e helft was hetzelfde als voor rust. VVV viel aan en miste grote mogelijkheden. Tegen de verhouding in viel de goal wel aan de andere kant. Een uitval van de Maastrichtse ploeg leverde een schietkans op voor Jarne Steuckers. Zijn schot werd gekeerd door doelman Ennio van der Gauw, maar de rebound was voor Ruben van Bommel. Van dichtbij knalde hij de bal hard in het VVV-doel (56'). Zijn vijfde treffer van dit seizoen. Vlak daarna belandde een schot van Jarne Steuckers op de paal. En weer even later ging een schot van de Belgische middenvelder maar net voorlangs. MVV had het betere spel. Net in die fase scoorde VVV de gelijkmaker. Romain Matthys had geen antwoord op een afstandsschot van Robert Klaasen, 1-1 (75').

Spannende slotfase

Na de gelijkmaker herpakte VVV zich goed. Een schot van Kees de Boer raakte de paal. En opeens was daar invaller Nick Venema. Met een bekeken schot in de lange hoek verschalkte hij Romain Matthys (86'). MVV gooide alles op de aanval in de hoop de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet. Ondanks de nederlaag blijft MVV derde in de stand. VVV boekte zijn derde thuiszege van het seizoen en blijft zesde.

Programma

Tussen de WK break en de winterstop spelen de Eerste Divisie-clubs, naast de duels van deze zondagmiddag, nog een wedstrijd. Komende vrijdagavond voetbalt VVV de uitwedstrijd bij FC Eindhoven. MVV speelt opnieuw uit. De nummer drie van de Eerste divisie gaat op bezoek bij Telstar.
Aansluitend begint de winterstop, die tot vrijdag 6 januari loopt. Dan staat de 19e speelronde op het programma met onder andere VVV-Helmond Sport, MVV-De Graafschap en Willem II-Roda JC.