Bevo boekt knappe zege, HandbaL Venlo verliest topper

De spelers van Bevo juichen na de zege op Volendam © PubliciteitVisie
De handballers van Herpertz/Bevo hebben in eigen hal een knappe zege geboekt op Volendam. In Panningen werd het 29-27.
HandbaL Venlo verloor in de Eredivisie voor vrouwen de topper van VOC uit Amsterdam.

Derde thuiszege

De overwinning van Bevo is de vierde zege van het seizoen voor de ploeg van Richard Curfs. In Sporthal De Heuf werd het een spannend duel met Volendam, dat vooraf als favoriet voor het duel werd bestempeld. Bij rust stond Volendam met 15-13 voor, maar in de tweede helft kwam de ploeg uit Panningen terug en wist het in de slotfase het duel naar zich toe te trekken en de derde thuiszege van het seizoen te boeken: 29-27.
Afbeelding ter illustratie © PubliciteitVisie

Negende

Door de overwinning staat Bevo nu op een negende plaats in de BENE-League. Kembit-Lions uit Sittard-Geleen kwam Europees in actie. Daarin moest het het over twee duels het onderspit delven tegen het Italiaanse Junior Fasano.

Topper

De vrouwen van HandbaL Venlo verloren voor het eerst dit seizoen. De ploeg van Robin Gielen nam het in Amsterdam op tegen VOC, dat afgelopen mei ook de tegenstander was in de strijd om de landstitel. Toen won HandbaL Venlo twee keer, maar nu was VOC met 31-29 te sterk. De vrouwen van BFC uit Beek gingen met 22-20 onderuit tegen DSVD. De dames van Vlug & Lenig uit Geleen won zondag nipt van PSV: 29-30.

Stand

Door die overwinning stijgt V&L naar de zesde plek. HandbaL Venlo heeft de koppositie moeten afstaan aan VOC en BFC blijft puntloos onderaan staan.