Strijdend Lions uitgeschakeld in de EHF-Cup

Een Europese wedstrijd van Lions. © PubliciteitVisie
De handballers van Lions zijn er niet in geslaagd om de vierde ronde van de EHF Cup te bereiken.
In een zeer spannende wedstrijd kwamen de handballers van Lions uiteindelijk net te kort om in Europees verband te overleven. De tweede wedstrijd tegen Junior Fasano werd met 27-35 gewonnen. Vrijdagavond eindigde de wedstrijd in 35-25 waardoor Lions over twee duels uiteindelijk een paar treffers te kort komt.

Sterk begin

De handballers van Lions begonnen voortvarend aan hun tweede duel tegen Junior Fasano. De ploeg van trainer Christoph Jauernik trok het niveau van de tweede helft van vrijdagavond door. Binnen een paar minuten hadden ze een voorsprong van 1-5 opgebouwd. De thuisploeg leek niet echt geschrokken van deze ontwikkeling en bleef trouw aan hun eigen langzame opbouwspel.

Met voorsprong de rust in

De verdedigers van Junior Fasano hadden vooral moeite met opbouwer Jasper Adams en Jonas Dell op de cirkel. Vooral de Duitser maakte met zijn noeste arbeid op de cirkel ruimte waar zijn ploeggenoten van konden profiteren. Een dubbele tijdstraf voor Adams en Ritzen gaf de Italianen kans om vijf minuten voor de rust op gelijke hoogte te komen (15-15). Lions herstelde knap waardoor ze met drie doelpunten voorsprong gingen pauzeren (16-19).

Italiaanse heksenketel

Na acht minuten in de tweede helft was de voorsprong van Lions opgelopen tot zeven doelpunten. Om door te gaan naar de volgende Europese ronde moesten er tien doelpunten goed gemaakt worden. De Italiaanse supporters in de uitverkochte hal merkten dat de thuisploeg aan het wankelen was. De spelers van Lions waren echter niet onder de indruk van de striemende fluitconcerten en het boegeroep vanaf de tribunes.

Tijdstraf nekt Lions uiteindelijk

Met nog vier minuten op de klok wist een fel verdedigend Lions het verschil van tien treffers te dichten (24-24). Direct daarna kreeg hoekspeler Rob Schmeits bij een onschuldige overtreding een twee minuten tijdstraf van de scheidsrechters. Met één speler minder in het veld kon Lions niet voorkomen dat Junior Fasano vanaf de cirkel een belangrijke treffer scoorde. Het lukte de Sittardse ploeg uiteindelijk niet om in anderhalve minuut nog twee keer te scoren. Daarmee kwam er een einde aan het Europees avontuur.