Verstappen ontvangt kampioensbokaal op FIA-gala in Bologna

Max Verstappen met de kampioenenbokaal © Orange Pictures
Max Verstappen heeft vrijdagavond op het gala van de internationale autosportfederatie FIA in Bologna de bokaal gekregen voor de winnaar van de Formule 1.
In de Italiaanse stad werden alle kampioenen van de verschillende raceklasses gehuldigd. Verstappen mocht aan het einde van de avond als wereldkampioen in de koningsklasse als laatste het podium op komen.

Ongelooflijk

"Dit was een ongelooflijk seizoen", zei de 25-jarige Nederlander, nadat hij uit handen van FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem voor het tweede jaar op rij de bokaal had gekregen. "We hadden een heel moeilijke start van het seizoen. Op een bepaald moment geloofde ik niet meer in de titel. Maar we slaagden erin de zaken heel snel om te draaien. Al die overwinningen die we hebben geboekt dit jaar, dat had ik nooit verwacht. Ik ben heel trots op dit team. Hopelijk kunnen we nog een paar jaar doorgaan op deze manier."

Red Bull

Verstappen schreef maar liefst vijftien grands prix op zijn naam, een record in de Formule 1. Zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez boekte twee overwinningen. Samen bezorgden ze hun renstal Red Bull ook de wereldtitel bij de constructeurs. Teambaas Christian Horner haalde de bijbehorende prijs op in Bologna.
Sergio Pérez, Max Verstappen en Christian Horner met hun partners en de bokalen © Orange Pictures

Mooiste actie van het jaar

Lewis Hamilton kreeg op het FIA-gala de prijs voor de mooiste actie van het jaar. De zevenvoudig wereldkampioen won de verkiezing met zijn inhaalactie in de Grote Prijs van Groot-Brittannië, waarbij hij twee auto's (van Pérez en Ferrari-coureur Charles Leclerc) tegelijk passeerde.