Ondermaats Lions in EHF-Cup fors onderuit tegen Italianen

Rob Schmeits © Publiciteitvisie
De handballers van Lions hebben in hun eerste duel tegen Junior Fasana een forse nederlaag geleden. Het duel eindigde in 25-35. Daardoor zijn ze zo goed als zeker uitgeschakeld voor de volgende ronde in de EHF-Cup.
De Sittardse handballers kregen vanaf het begin geen grip op de fel spelende Italiaanse tegenstander. Na vijf minuten moest Christoph Jauernik al vanaf de kant ingrijpen met een time-out.

Tien minuten tot eerste treffer

Maar ook na de defensieve omzetting lukte het niet om Junios Fasano het scoren te beletten. De Italianen liepen gemakkelijke uit naar een 5-0 voorsprong. Pas in de tiende minuut kon Rob Schmeits de eerste Limburgse treffer laten aantekenen. Bij rust was de achterstand opgelopen naar acht treffers (10-18).

Verschil met BENE-League

De spelers van Lions wisten zich geen raad met de agressief verdedigende Italianen. Menigmaal maakte een speler van Lions hardhandig kennis met het parket in de hal. De nummer twee van de BENE-League kwam geen moment in zijn gebruikelijke spelritme. Daarmee wordt meteen duidelijk dat het niveau van de BENE-League nog ver weg is van het internationale niveau in landen zoals Italië.

Adams en Schmeits kartrekkers

In de tweede helft leek het er op dat Lions iets meer grip kreeg op het spel van de Italianen. Junior Fasano hield het tempo in de wedstrijd laag, maar bleef wel voortdurend scoren. Bij Lions werden de aanvallen sneller afgesloten waarbij de internationals Jasper Adams en Rob Schmeits de Sittardse kar trokken.