Jurgen Streppel: 'We kunnen nooit op inzet geklopt worden'

Roda-trainer Jurgen Streppel vol vertrouwen over hervatting competitie © Orange Pictures
Na een trainingskamp in Turkije bereidde Roda JC zich in eigen omgeving weer verder voor op de hervatting van de competitie.
Daarin staan de komende twee weken topduels op de kalender. Met Heracles Almelo en PEC Zwolle komt de top-twee van de ranglijst naar het Parkstad Limburg Stadion.

Eenheid

Streppel ziet dat zijn ploeg dichter naar elkaar is gegroeid in de afgelopen weken. Het duel tegen ADO, vlak voor de WK-break, speelde daarin een belangrijke rol. De verbetenheid om te winnen die de Kerkradenaren in Den Haag lieten zien is voor Streppel een belangrijke basis. "Dat voorbeeld hebben we afgelopen dagen meermaals aangehaald. Als dat goed verzorgd is, dan kan de tegenstander sterker of beter zijn, maar dan zijn wij tot veel in staat", aldus de coach voor de camera van L1.
Kijk hier naar het interview met Roda - trainer Jurgen Streppel

Beker

Verdediger Boyd Reith is weer inzetbaar, na een blessure. waardoor hij onder meer de oefenwedstrijd tegen Wigan tijdens het trainingskamp. Voor collega Nils Röseler komt de wedstrijd van zondag nog te vroeg.Hij is nog niet volledig hersteld van een schouderblessure die hij opliep in het bekerduel tussen beide teams dat eerder dit seizoen in Kerkrade werd gespeeld. Verder is iedereen fit.
De trainer wacht eenzelfde wedstrijd als in het bekertoernooi, toen de Almeloërs na strafschoppen wonnen. Met Heracles ontmoet Roda de meest scorende ploeg uit de competitie. Streppel schrikt daar niet van terug: "Om dat de voorkomen moeten we vooral zelf goed zijn aan de bal zijn"

Live

Roda JC ontvangt zondagmiddag koploper Heracles. De aftrap is om 14:30 uur in Kerkrade en het duel is live te volgen via L1 Radio.