Fortuna Sittard kopje onder in finale Titanic Cup: 3-0

Fortunees Ivo Pinto tijdens de finale van de Titanic Cup. © Fortuna Sittard
Fortuna Sittard heeft tijdens het trainingskamp in de Turkse Rivièra naast de eindzege in de Titanic Cup gegrepen.
In de finale van het vriendschappelijk mini-toernooi bleek het Schotse Livingston FC op schot: Fortuna ging met 3-0 het schip in.

Twee treffers in slotfase

De Schotse tegenstander, in eigen land met een vierde plaats op de ranglijst een subtopper, kwam al vroeg op voorsprong. Andrew Shinnie knikte in de openingsfase de 1-0 tegen de touwen. Fortuna bleek niet in staat Livingston écht in de problemen te brengen en incasseerde ruim een kwartier voor tijd de 2-0 via James Penrice, waarna het tien minuten voor affluiten ook nog door een goal van een Schotse testspeler 3-0 werd.

Knappe zege

Fortuna speelde grotendeels met de beoogde basisopstelling, maar coach Julio Velázquez had ook plek ingeruimd voor Yanick van Osch, Rémy Vita en Tijjani Noslin. Maandag wisten de Fortunezen nog knap de nummer drie van Turkije, Adana Demirspor, met 2-1 te kloppen. Paul Gladon en Umaro Embalo zorgden toen, beide op aangeven van Burak Yilmaz, voor de treffers.

Voorbereiden

Fortuna verblijft tot en met zondag in Belek en omgeving om zich voor te bereiden op het vervolg van de Eredivisie. Het eerstvolgende Eredivisie-duel speelt Fortuna op 7 januari in eigen stadion tegen Go Ahead Eagles. Daarvóór oefenen de geelgroenen nog tegen onder meer het Poolse Rakow Czestochowa en het Duitse MSV Duisburg.