Wielrenner Toussaint tekent voor nieuwe ploeg TDT-Unibet

Wouter Toussaint rijdt in 2023 voor TDT-Unibet Cycling Team. © L1
Wouter Toussaint rijdt volgend jaar voor de nieuwe continentale wielerploeg TDT-Unibet Cycling.
Voor de 18-jarige uit Kerkrade afkomstige wielrenner wordt het zijn eerste jaar als belofte-renner.

Continentaal programma

Door onder andere zijn overwinning in de Omloop van de Maasvallei reed hij zich in de kijker van het management van de nieuwe wielerploeg. Die is opgezet door wielrenner en YouTube-ster Bas Tietema. Vanaf komend jaar rijdt de ploeg een volledig continentaal programma. De ploeg kan op uitnodiging ook startrecht krijgen in UCI en ProTour wedstrijden. Hierin starten ook de renners van profploegen.

Contract voor één jaar.

Toussaint werd twee maanden geleden door de ploegleiding van TDT-Unibet Cycling Team op de hoogte gebracht van de interesse. Uiteindelijk kwamen ploegleiding en renner snel tot een overeenkomst voor één jaar. Daarin is een optie voor nog een extra jaar opgenomen. TDT-Unibet Cycling Team wil in 2024 graag doorgroeien tot een pro-continentale wielerploeg. Toussaint zou dan graag samen met de ploeg willen doorgroeien naar dit professionele niveau.

Volta Limburg Classic

Het programma van Toussaint is op dit moment nog niet bekend. De talentvolle renner zou wel graag in de Volta Limburg Classic willen starten. Net als bij de Amstel Gold Race heeft hij bij deze wedstrijd als toeschouwer regelmatig langs de kant van de weg gestaan. Inmiddels heeft Toussaint gesproken met ploegleider Rob Harmeling. De voormalige wielerprof wist hem meteen te vertellen dat hij, net als Toussaint, als junior ook de Omloop van de Maasvallei had gewonnen. Samen met Harmeling zal in januari tijdens het trainingskamp in Spanje het programma voorkomend seizoen uitgestippeld worden