Lions heeft geen enkele moeite met laagvlieger Atomix

Jelte Hiemstra scoort voor Lions in het duel tegen Atomix. © Publiciteitsvisie
De handballers van Lions hebben hun duel tegen het Belgische Atomix met 40-23 gewonnen.
De regerend kampioen van de BENE-League had in eigen huis geen enkele moeite met de ploeg uit Haacht.

Snelle openingsfase

De Sittardse ploeg liep binnen zes minuten, mede door vier doelpunten van Jelte Hiemstra, uit naar 7-2. Op dat moment wist het nog puntloze Atomix dat het voor hen een moeilijke avond in de Stadssporthal ging worden.

Hoog tempo

De ploeg van trainer Christoph Jauernik hield het tempo in de wedstrijd aanvallend hoog waardoor de score snel opliep. Dat zal ongetwijfeld ook de opdracht zijn geweest waarmee trainer Christoph Jauernik zijn ploeg het veld instuurde. Dat is met het oog op de komende Europese ontmoeting tegen het Italiaanse Junior Fasano logisch. De Sittardse ploeg is in de BENE-League conditioneel een van de sterkere teams en wil dat ook ongetwijfeld in Italië uitspelen.

Aandachtspunten

Verdedigend liet het team, dat op de tweede plek van de ranglijst staat, echter wel wat steken vallen. De Belgen kregen veel ruimte op de cirkel en in de hoeken. Dat zal voor trainer Jauernik ongetwijfeld een aandachtspunt zijn richting de wedstrijd tegen de Italianen.

Concentratie

Bij rust stond er al een ruime voorsprong van 24-14 de op het score bord. In de tweede helft wisselde Jauernik veelvuldig waardoor bijna alle handballers van de Limburgse ploeg speeltijd kregen. De score liep al snel op richting de veertig treffers voor Lions. Uiteindelijk eindigde de avond met een ruime overwinning.

Compleet naar Italië

Het was voor de Sittardse ploeg vooral zaak om geen blessures in de aanloop naar het Europese treffen met Junior Fasano op te lopen. De ploeg vertrekt woensdag naar Zuid-Italië. Op donderdag zal er dan nog een afsluitende training in de speelhal plaatsvinden. De wedstrijden in de derde ronde van de EHF European Cup worden op vrijdag en zaterdag gespeeld.