Willem II-trainer Hofland stoomt team klaar in Brunssum

Kevin Hofland © Orange Pictures
Kevin Hofland uit Bingelrade maakt zich met zijn team Willem II op voor de Brabantse derby tegen NAC komende zondag. Hij deed dat op vertrouwde bodem, namelijk bij zijn oude club BSV Limburgia.
Willem II streek in Brunssum neer voor een trainingskamp. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie speelde als afsluiting een oefenwedstrijd tegen het eerste van Limburgia. Het werd 6-1 voor de Tilburgers met een doelpunt van Joeri Schroijen uit Weert.

Schema

Het WK draait nog op volle toeren, met onder meer de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. Toch wordt de Keuken Kampioen Divisie komend weekend weer hervat. Hofland is er niet echt 'fan' van. "Ik had liever gewoon doorgespeeld tijdens het WK. We worden uit ons ritme gehaald. Eerst een mini-break, dan weer voorbereiden op twee wedstrijden en dan weer een lange pauze. Maar goed, het is nu eenmaal zo."

Promoveren

Hofland degradeerde in mei met zijn team uit de Eredivisie. De doelstelling van de club was bij aanvang van het huidige seizoen heel duidelijk: promoveren naar de Eredivisie. De Tilburgers staan in de tussenstand negende. "Die doelstelling staat nog steeds. We weten zelf ook dat het niet goed genoeg is geweest tot nu toe. Daarom gaan we ook wat dingen veranderen." Wat die veranderingen precies inhouden moet zondag duidelijk worden want dan ontvangt Willem II, NAC.