Van Osch: 'Klaar zijn voor Fortuna of een andere club'

Yanick van Osch pareert een schot. © Orange Pictures
Wanneer een interessante club zich meldt, is het goed mogelijk dat doelman Yanick van Osch deze winter vertrekt bij Fortuna Sittard.
De goalie raakte in het begin van het seizoen zijn basisplaats kwijt. "Ik heb een leeftijd waarop je wedstrijden moet spelen", aldus Van Osch, die zich desalniettemin ook tijdens het trainingskamp van Fortuna in Turkije professioneel opstelt.

'Ik geef geen kloteballen'

De 25-jarige sluitpost verdween na de derde speelronde uit het basiselftal en ziet sindsdien zijn vervanger Ivor Pandur, een sterke indruk maken. Over zijn Kroatische concurrent is hij louter positief. "Ik ben niet zo'n jongen die hem op de training kloteballen geeft. Hij doet het fantastisch en ik moet hem ondersteunen." Het contract van Van Osch in Sittard loopt aan het eind van het seizoen af. De keeper zou dan dus transfervrij bij een nieuwe club kunnen tekenen.

Transferperiode

Fortuna's technisch manager Sjoerd Ars gaf in het Turkse Belek al aan dat Fortuna overweegt om in de winter-transferperiode spelers met weinig perspectief op speelminuten te verhuren. De club zoekt ondertussen zelf naar versterking voor twee posities: een rechter centrale verdediger, en een speler die rondom de spitspositie kan spelen.

Minder gekke dingen

Fortuna traint momenteel in de Turkse Rivièra. Volgens Van Osch zijn trainingskampen wel degelijk een stimulans voor het saamhorigheidsgevoel in een spelersgroep. Zowel op als buiten het veld houden voetballers daar doorgaans mooie herinneringen aan over. "Maar die houd je meestal wel binnen het team", zegt Van Osch. "Er gebeuren ook minder gekke dingen, ook om dat je in de gaten wordt gehouden door social media."

Adana Demirspor en Livingston

De Fortunezen verblijven tot en met 11 december in Belek. Maandag won het team in een oefenduel onder de rook van Antalya met 2-1 van Adana Demirspor, de huidige nummer drie op het hoogste niveau in Turkije. Paul Gladon en Umaro Embalo scoorden de Sittardse treffers, beide op aangeven van Burak Yilmaz. Donderdag oefent Fortuna ook nog tegen Livingston, de nummer vier van Schotland.