Julio, Maurice en Jurgen trekken een kaart: 'Houten klaas'

Geen gele of rode, maar een spelkaart voor Maurice Verberne. © L1
Er wordt steeds minder gekaart in het voetballersgilde, concludeerden ook Fortuna-coach Julio Velázquez, MVV-trainer Maurice Verberne en Roda JC-oefenmeester Jurgen Streppel tijdens hun trainingskampen in Turkije.
En dat is een contrast met de vorige decennia, toen de profs nog gretig het kaartspel in de hand namen. En dus moet er maar - letterlijk - één kaartje gelegd worden met de coaches, die zelf in de hand hadden welke vraag zijn in ruil daarvoor gesteld kregen.

Kemer en Belek

MVV Maastricht is inmiddels alweer een weekje terug in Nederland, nadat de ploeg vijf dagen trainde in Kemer. Anderhalf uur verderop verbleef Roda tot en met afgelopen donderdag een week lang in Belek, dezelfde plaats waar Fortuna Sittard nog tot en met 11 december verblijft.

Hervatting

Op diezelfde dag hervatten Roda en MVV het KKD-seizoen: de Kerkradenaren in eigen stadion tegen Heracles Almelo, de Sterrendragers in een Limburgs onderonsje in Venlo tegen VVV. Het Eredivisie-seizoen wordt pas na de jaarwisseling hervat: voor Fortuna op 7 januari, in Sittard tegen Go Ahead Eagles.