Handballers Lions spelen noodgedwongen twee keer in Italië

Een situatie uit de wedstrijd tussen Lions en Lokomotiv Gorna Oryahovitsa, in de tweede ronde van de EHF Cup. © PubliciteitVisie
De handballers van Kembit-Lions spelen vrijdag en zaterdag in de derde ronde van de EHF Cup tegen het Italiaanse Junior Fasano in Italië.
Normaalgesproken speelt Lions zijn thuisduels in de Stadssporthal aan het Sittardse Stadswegske, maar deze hal voldoet niet aan de eisen voor Europees handbal.

Hels karwei

Tijdens de laatste Europese wedstrijd, tegen het Bulgaarse Lokomotiv Gorna, werd er uitgeweken naar de Topsporthal nabij het stadion van Fortuna. De clubleiding is dit nu niet van plan omdat simpelweg de mankracht ontbreekt om alle materialen naar die hal te verhuizen. Daardoor is het thuisvoordeel weggegeven.

Internationale ploeg

De beslissing om twee Europese uitwedstrijden te spelen is in overleg met trainer Christoph Jauernik genomen. Ondanks het ontbreken van de eigen supporters ziet Jauernik wel kansen om de volgende ronde te bereiken: "Ze hebben een aantal internationale spelers in het team. Maar als wij zelf goed spelen hebben we zeker kans om daar iets te bereiken."

Vergelijkbaar niveau

De trainer van Lions heeft de tegenstander middels videobeelden geanalyseerd. "Het niveau van het handbal in Italië kunnen we vergelijken met de clubs in de BENE-League. Een overwinning moet er zeker in zitten. En dan kunnen we misschien wel de achtste finale van de EHF European Cup spelen", kijkt Jauernik vooruit.