Op deze twee posities speurt Fortuna naar versterking

Het veld waarop Fortuna Sittard in het Turkse Belek traint. © L1 (Sem Caelen)
De door het WK voetbal extra lange winterstop wordt door Fortuna Sittard hoe dan ook benut om nieuwe spelers naar de club te halen. De nadruk ligt daarbij op twee posities.
Achterin mikt de club op een extra rechter centrale verdediger, terwijl in aanvallend opzicht naar een speler voor de positie(s) rondom de spits gezocht wordt.

Drukte

Technisch manager Sjoerd Ars bevestigt dat Fortuna die posities als speerpunten heeft aangewezen. "Maar qua drukte op de transfermarkt valt het nu nog behoorlijk mee", aldus Ars, die net als clubvoorzitter Isitan Gün zaterdag in het Turkse Belek arriveerde om het trainingskamp van de club van dichtbij mee te maken.

Radic

De rechter centrale verdediger zou Stipe Radic kunnen zijn. De Kroaat is op proef bij de Sittardse eredivisionist en traint momenteel met de selectie. De 22-jarige Radic is clubloos sinds zijn contract bij het Belgische Germinal Beerschot deze zomer niet werd verlengd.

Kwetsbaar

Fortuna is centraal achterin kwetsbaar. Linkspoot Dimitrios Siovas wordt geplaagd door blessureleed, terwijl Ivo Pinto en Ximo Navarro ook veelvuldig rechtsback spelen. Coach Julio Velázquez kan in het hart van de defensie terugvallen op Rodrigo Guth, Roel Janssen en Bryant Nieling, waarbij voor die laatste twee spelers geldt dat zij niet in aanmerking komen voor een basisplaats.

Huur

Achter de spits dient het gat dat Cole Bassett achterlaat opgevuld te worden. Het huurcontract van de Amerikaan werd ontbonden, waardoor hij weer terugkeerde naar Colorado Rapids. Waarschijnlijk wordt op korte termijn ook de huurverbintenis van een andere Fortunees ontbonden: middenvelder Vasilios Sourlis heeft in Sittard weinig perspectief op speeltijd en Fortuna is met Olympiakos in gesprek over een oplossing.
Mogelijk vertrekken er nog meer spelers bij de geel-groenen. "Maar dat zal dan waarschijnlijk op huurbasis zijn", zegt Ars. "Jongens die weinig aan spelen toekomen, kunnen we wellicht tijdelijk bij een andere club onderbrengen."