Bevo kan niet stunten in derby tegen Lions

Spelmoment uit de wedstrijd Bevo - Lions. © L1 (Maurice Jessen)
Het is Bevo niet gelukt om te stunten tegen de nummer twee van de BENE-League. Lions won de Limburgse derby uiteindelijk met 33-38.
De spelers van Bevo wisten vooraf dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen het goed lopende team uit Sittard. De wedstrijd strijdvaardig van het begin aanpakken was de enige oplossing om voor een mogelijke stunt te zorgen.

Harde wedstrijd

Daar waar het mogelijke was, maakte Bevo het de tegenstander uit Sittard zeker in de eerste helft van de wedstrijd lastig. Er werd gestreden voor elke bal, waardoor het er af en toe hard aan toe ging.

Blijft gelijk op gaan

Na 20 minuten spelen stond er een gelijke stand van 10-10 op het scorebord. Vlak voor de pauze wist Lions met een aantal snelle aanvallen uiteindelijk bij de rust een kleine voorsprong van 18-19 te bewerkstelligen.

Puzzelen voor Curfs

Bevo-trainer Richard Curfs moet al de gehele competitie elke week puzzelen om de plekken bezet te krijgen. Zo ook in de wedstrijd tegen streekgenoot Lions. Maar liefst zeven spelers zaten geblesseerd op de bank. Vooral het ontbreken van Dario Polman en Sybren Stijweg is een flinke aderlating.

Twee maal Schmeits

De tweede helft begon net zo strijdvaardig als het eerste bedrijf. Het resulteerde al snel in twee keer een twee minuten tijdstraf voor Lions. Daar waar Bevo dacht te profiteren van de numerieke meerderheid was het International Rob Schmeits die twee keer scoorde via een break (21-24). Dat was uiteindelijk het kantelpunt in de wedstrijd.

Strijden tot het laatste fluitsignaal

Lions voelde halverwege de tweede helft dat de wedstrijd hun kant op ging, verzaken kon de ploeg van trainer Christoph Jauernik echter niet. Mede aangemoedigd door de bank en de geblesseerde spelers op de tribune bleven de spelers van Bevo strijden voor wat ze waard waren. Uiteindelijk wist de regerend kampioen van de BENE-League een voorsprong van vijf doelpunten op te bouwen. Het verzet van Bevo was toen gebroken.

Twee wedstrijden in Italië

De handballers uit Sittard kunnen zich na deze wedstrijd gaan voor bereiden op het Europese treffen met het Italiaanse Junior Fasano. De Limburgse club heeft in overleg met de tegenstander besloten om beide wedstrijden in de EHF-Cup komend weekend in Italië te spelen.