Duarte en Gladon op één kamer: 'Hij roept zomaar een naam'

Paul Gladon tijdens een trainingsessie in Turkije. © Fortuna Sittard
De eerste volledige trainingsdag van Fortuna Sittard in het Turkse Belek was intensief, maar niet loodzwaar.
Coach Julio Velàzquez liet zijn team acclimatiseren aan het zonnig weer bij een temperatuur van zo'n 17 graden.

Hotelkamers

Ook buiten het veld is het wellicht even wennen voor de Fortunezen, die in tweetallen over de hotelkamers verdeeld zijn. Zo zijn Paul Gladon en Deroy Duarte een week lang tot elkaar veroordeeld, al lijken ze dat allebei bepaald niet als een straf te zien.

Stiekem

Een Haarlemmer en een Rotterdammer op één kamer, het is op voorhand geen garantie voor succes. Maar Gladon en Duarte zijn maatjes. "Ik denk dat wij qua karakter stiekem heel veel op elkaar lijken", zegt Gladon, net als zijn kamergenoot oud-Spartaan. "Ik ken Paul al heel lang, vanuit de Sparta-jeugd", voegt Duarte toe. "Hij speelde in de A toen ik nog bij de D-tjes liep. Het is een goede gozer."

Özyakup

Duarte sukkelde de laatste tijd met een knieblessure, maar maakte op het trainingsveld een fitte indruk. Fortuna trainde desondanks niet met een complete spelersgroep. Naast de in Sittard achtergebleven Dimitrios Siovas (blessure) en Mats Seuntjens (privé-omstandigheden) ontbrak ook Oguzhan Özyakup. Terwijl zijn teamgenoten op het veld stonden, werkte hij met een trainer binnen aan zijn herstel.

Gün

De training werd met interesse gevolgd door een aantal medewerkers van het hotel, maar ook door een speciale gast: Isitan Gün. De clubvoorzitter arriveerde zaterdagochtend in Antalya en meldde zich al snel aan de rand van het veld. Hij blijft tot en met zondagochtend bij het team.