Fortuna Vrouwen verspelen in slotseconde zege tegen Telstar

Tessa Wullaert © Orange Pictures
De Fortuna Vrouwen hebben in de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar een zege uit handen gegeven. De ploeg van Roger Reijners speelde 2-2 tegen hekkensluiter Telstar.
De gelijkmaker van Telstar viel in de laatste minuut van het duel.

Kansenregen

Fortuna en Telstar begonnen allebei met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Na twee minuten resulteerde dat in een schot op de lat van Fortuna. Het zou het begin zijn van een kansenregen van Fortuna. Telstar kreeg in het openingskwartier ook ruimte, maar deed daar weinig mee. De ploeg van Reijners deed dat wel en trof met Alieke Tuin de paal.

Penalty

Na een kwart wedstrijd kreeg Fortuna in de persoon van Tessa Wullaert de ideale kans om op voorsprong te komen. Ze schoot een gemakkelijk gegeven penalty echter tegen de paal. Uit een van de weinige kansen kwam Telstar wel op voorsprong. Uit een vrije trap kopte Femke Prins de vrouwen uit Velsen-Zuid op voorsprong. Fortuna kwam vijf minuten voor rust verdiend op gelijke hoogte. Na een goede pass van Alieke Tuin scoorde Wullaert.

Bevrijdende treffer

Na rust domineerde Fortuna de wedstrijd en ging het op zoek naar de voorsprong. Een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel en een andere inzet werd van de lijn gehaald. Na 70 minuten viel eindelijk de bevrijdende treffer. Op aangeven van aanvoerster Wullaert kopte Hildur Antonsdóttir raak. Fortuna kreeg daarna nog kansen op de 3-1, onder meer via Wullaert, maar die treffer kwam er niet meer. Aan de andere kant wist Telstar de enige kans van de tweede helft te benutten. Samya Hassani verschalkte met een boogballetje op mooie wijze keepster Diede Lemey: 2-2. Fortuna kreeg alsnog de kans op 3-2 via Wullaert, maar het lukte niet om te scoren.

Koploper

Fortuna blijft ondanks het gelijkspel op de derde plaats staan in de Eredivisie met 19 punten uit 9 wedstrijden. Volgende week zondag speelt Fortuna Sittard de laatste wedstrijd van het jaar. Dan is koploper FC Twente in Enschede de tegenstander. De Enschedese vrouwen hebben acht punten meer dan Fortuna.