Roda JC loert op middenvelder en denkt aan verhuren spelers

Roda JC in de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht. © Orange Pictures
Bij Roda JC Kerkrade heeft de technische leiding het vastleggen van een controlerende middenvelder nog niet uit het hoofd gezet.
In de zomer lukte het Roda niet om een versterking voor die '6'-positie te halen. Hoofdtrainer en technisch (mede-)eindverantwoordelijke Jurgen Streppel draait niet om de hete brij heen en geeft aan dat Roda daar in de aankomende winter-transferperiode alsnog werk van gaat maken.

Budget

Maar Streppel benadrukt ook dat Roda op dit moment zeer waarschijnlijk geen budget heeft om zo'n versterking vast te leggen. "Ons budget zit in de top van de Keuken Kampioen Divisie, maar dan wel van het tweede rijtje", zegt hij. "Maar ik vind wel dat er een elftal staat dat beter is dan de tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie."

Stallen

Wil Roda dat team nog verder versterken, dan zal er dus eerst budget vrijgemaakt moeten worden. Overbodige spelers verhuren zou daaraan kunnen bijdragen en dat scenario wordt binnen Roda ook besproken, maar het belangrijkste argument om spelers tijdelijk elders te stallen is dat zij in Kerkrade zonder speelminuten stilstaan in hun ontwikkeling. De salarisruimte die daarmee vrij zou kunnen komen, is relatief beperkt.

Troef

Om kwalitatieve versterking te kunnen halen, lijkt Roda te moeten verkopen. Streppel gaat wat betreft het eventueel verhuren en verkopen van spelers, niet op individuele gevallen in. Duidelijk is echter dat buitenspeler Bryan Limbombe de troefkaart zou kunnen zijn. Hij vertegenwoordigt, samen met met name Dylan Vente, Terrence Douglas en Teun Bijleveld een serieuze transferwaarde. Van dat laatste trio is een vertrek, buiten exorbitante boden gerekend, niet te verwachten: Douglas en Bijleveld spelen nog geen half seizoen in Kerkrade, en een vertrek van Vente is voor Roda onbespreekbaar.

Achtste

Roda JC is na zestien KKD-wedstrijden de nummer acht op de ranglijst, een positie die recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Het gat naar de bovenste twee posities - die recht geven op rechtstreekse promotie - bedraagt maar liefst elf punten en die afstand lijkt nu al onoverbrugbaar.