Fortuna arriveert in Turkije: 'Had het hotel al gegoogeld'

De Fortuna-spelers en staf zetten voet op Turkse bodem. © L1 (Sem Caelen)
Voor MVV Maastricht en Roda JC zit het trainingskamp in Turkije er inmiddels op. Donderdag meldde eredivisionist Fortuna Sittard zich als derde Limburgse club in korte tijd op Turkse bodem.
De selectie van coach Julio Velàzquez arriveerde in het begin van de middag op de luchthaven van Antalya. Vele ogen waren natuurlijk gericht op Burak Yilmaz, de Turkse Fortuna-spits die in eigen land als voetbalgrootheid geldt.

Foto

Een enorme mensenmassa bleef uit bij de aankomsthal van de luchthaven, maar er was wel waardering voor Yilmaz. In de honderd meter die de Fortunezen moesten overbruggen richting de bus, bleef het aantal selfies voor Yilmaz beperkt tot vijf. Enkele kinderen en verkeersregelaars wilden graag op de foto met de aanvaller, die ook voor extra toegestroomde politieagenten zorgde; niet omdat de veiligheidssituatie daarom vroeg, maar omdat de agenten ook graag een glimp van de voetballer wilden opvangen.

Big smile

Fortuna reisde direct naar het luxe Titanic Deluxe Golf-resort, een rit van ongeveer een half uur. Nadat Tijjani Noslin met zijn ploeggenoten een hapje gegeten had, deelde hij zijn eerste indrukken van het hotel en de reis ernaartoe voor de camera van L1:

Emrah Bassan

De Sittardse club verblijft tot en met 11 december in de Turkse Rivièra. Dat doet de geel-groene equipe op hetzelfde resort als de Turkse club Kayserispor, waar een oude bekende onder contract staat: Emrah Bassan. De inmiddels 30-jarige aanvaller speelde in 2017 nog een half seizoen voor Fortuna en maakte toen indruk met zeven treffers in vijftien duels.