Roda JC gaat contracten Vente en Limbombe spoedig verlengen

Dylan Vente word gefeliciteerd na een treffer. © Frank Kerbusch | Publiciteitsvisie.nl
Roda JC Kerkrade zal op korte termijn een optie in de contracten van Dylan Vente en Bryan Limbombe lichten die de verbintenissen van de aanvallers met één jaar verlengt.
De club heeft bij beide spelers een eenzijdige optie in het contract laten opnemen die een automatische verlenging mogelijk maakt. Op dit moment lopen beide contracten aan het eind van het seizoen af.

Kwestie van tijd

Jurgen Streppel, hoofdtrainer én technisch eindverantwoordelijke bij Roda, bevestigt dat de club daar nog vóór de winterstop verandering in gaat brengen. "Het is nog niet gebeurd, maar het is een kwestie van tijd", aldus Streppel. Hij geeft aan dat de club wél in de winterstop gesprekken gaat voeren met de twee aanvallers en hun entourage. Die winterstop begint voor Roda op 17 december, na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Productief

"Ondertussen zijn we natuurlijk allang bezig om met zaakwaarnemers te kijken welke kant het opgaat", voegt Streppel toe. "Dat loopt al op de achtergrond." Het ligt voor de hand dat er clubs naar de diensten van de jonge, productieve aanvallers gaan hengelen. De 21-jarige Limbombe was dit seizoen goed voor 4 goals en 3 assists in 16 Keuken Kampioen Divisie-duels, terwijl KKD-topscorer Dylan Vente in evenveel duels maar liefst 13 keer doel trof en nog eens 4 assists leverde.
Bryan Limbombe in Roda JC's uitwedstrijd tegen TOP Oss. © Orange Pictures

Scenario

Door de contracten van het duo te verlengen voorkomt Roda dat er een scenario ontstaat waarbij de spelers aankomende zomer transfervrij de club kunnen verlaten. Daarnaast is het voor spelers met een aflopend contract officieel toegestaan om nog vóór het eind van het seizoen gesprekken met andere clubs te voeren.

Transfermarkt

Roda hoopt vanzelfsprekend met Vente en Limbombe een slag te slaan, zij het met een lucratieve transfersom, of met een langer verblijf bij de club waardoor promotie naar de Eredivisie een realistischer doel zou worden. Het is aannemelijk dat Roda zich deze winter gaat roeren op de transfermarkt, al is het duidelijk dat er voor de Kerkradenaren geen noodzaak is om spelers te verkopen. Tegelijkertijd zijn de middelen om de selectie te kunnen versterken op dit moment beperkt.

Wigan

De selectie van de Kerkradenaren verblijft tot en met vrijdag in het Turkse Belek voor een trainingskamp. Donderdag speelt het team een oefenwedstrijd tegen Wigan Athletic, de nummer 22 van het tweede niveau in Engeland. Roda bivakkeert zelf op een achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie.