Video: Roda JC'ers schrijven kaartje naar het thuisfront

Roda vertoeft nog tot en met vrijdag in het Turkse Belek. © L1
De selectie van Roda JC is aanbeland op dag zes van het trainingskamp in Turkije. En dus hebben de spelers en stafleden hun naasten al een tijdje niet meer gezien.
Genoeg reden dus om een authentieke Turkse ansichtkaart naar huis te sturen. Niek Vossebelt, Ted van de Pavert, Roel Brouwers en Teun Bijleveld klommen in de spreekwoordelijke pen.

In de zee

Bij een temperatuur van ongeveer 19 graden Celsius trainde Roda woensdag één keer. Er werd vooral getraind op druk zetten en positiespel en de sessie werd afgerond met een spelvorm waarbij de oudere spelers het opnamen tegen de jongere garde. Dat laatste team verloor, en moest bij wijze van 'straf' de zee in. "Maar de zee was vrij lekker", aldus coach Jurgen Streppel, die zich bij het - uiteindelijk - verliezende team had aangesloten. "Het was eigenlijk wel prima in het water."

Voorbereiding

Roda bereidt zich vooral voor op het vervolg van de competitie, en dan in het bijzonder de twee duels die in een tijdbestek van één week op het programma staan: de thuisduels tegen Heracles Almelo (11 december) en PEC Zwolle (16 december). Daarna volgt nog een korte winterstop. Donderdag oefent Roda in Belek tegen het Engelse Wigan Athletic. Die wedstrijd begint dan om 13:30 uur Nederlandse tijd en wordt in viermaal 30 minuten gespeeld.