Zonder Boyd Reith bereidt Roda JC zich voor op vervolg KKD

Hier bereidt Roda zich voor op de hervatting van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen. © L1
Het complex van het riante Sueno Hotel in Belek is tot en met vrijdag de tijdelijke thuishaven van Roda JC Kerkrade. De ploeg verblijft én traint op het resort.
Het geeft coach Jurgen Streppel de gelegenheid om verschillende zaken bij te slijpen, al moet de trainer improviseren in de defensie. Nils Röseler is nog herstellende van een sleutelbeenbreuk, terwijl Boyd Reith in Turkije geblesseerd afhaakte.

De hand van Vente

Het gevolg daarvan was dat bij het partij- en positiespel de aanvallende middenvelder Fabio Sposito bij het reserveteam als centrale verdediger acteerde. Guus Joppen was tegelijkertijd in het A-team de rechtsback, een positie die de mandekker al vaker invulde. Buiten Röseler en Reith beschikt Roda over een fitte groep, al kampt doelpuntenmachine Dylan Vente met een lichte blessure aan één van zijn handen.

Faciliteiten

De Kerkradenaren vertoeven, ook door de aanwezigheid van een enorme golfbaan, in één van de bekendere resorts in de omgeving. Roda is, samen met een Turkse club, één van de eerste voetbalverenigingen die dit seizoen op het terrein te zien is, maar in de komende maanden volgen er meer teams. De faciliteiten ogen dan ook uitstekend, van hotel tot trainingsveld. Op datzelfde veld oefent Roda donderdag om 13:00 uur Nederlandse tijd tegen Wigan Athletic, de nummer 22 van het Championship, het tweede niveau in Engeland.