Peters: 'De 'regenpijp' hoort erbij op een trainingskamp'

Roda's algemeen directeur Jordens Peters bij het amfitheater van Aspendos. © L1
Als speler maakte Jordens Peters al vele trainingskampen mee, nu is hij als algemeen directeur met Roda JC naar het Turkse Belek afgereisd.
Samen met een groep sponsoren ging hij maandag op excursie in de Turkse Rivièra, iets wat hem als speler niet snel was overkomen.

Van amfitheater tot kasteel

De groep bezocht onder meer het amfitheater van Aspendos, de oude binnenstad van Side en het kasteel van Alanya. Een dagvullend programma dus. Dat gold niet voor de spelers van Roda: na enkele dagen met veel trainingen, hadden zij maandag hun eerste en enige vrije dag.

De spreekwoordelijke regenpijp

Die momenten kan ex-speler Peters zich nog wel herinneren. Hij stelt dat het zelfs belangrijk is dat spelers zich vrije tijd toe-eigenen. "En het is eigenlijk het leukst wanneer het streng verboden is. Dat je met een groepje toch de spreekwoordelijke regenpijp naar beneden weet te vinden en een leuke avond met elkaar beleeft. Ik denk dat elke trainer wel blij is als spelers zoiets ondernemen, want het schept een band en dat ga je uiteindelijk terugzien op het veld."

Wigan Athletic

Zowel dinsdag als woensdag traint de Roda-selectie weer tweemaal. Donderdag staat een oefenduel tegen Wigan Athletic op het programma. Wigan staat 22ste in het Championship, het tweede niveau in Engeland. Roda JC is op haar beurt de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie en hervat de competitie op 11 december tegen Heracles Almelo.