Zien: Antwerpse MVV-keeperstrainer is 'nieuwe Benny Neyman'

De zingende keeperstrainer Gerry Oste, met vocale ondersteuning van de Maastrichtse teammanagers John Sliepen (links) en Lei Bovens (midden). © L1
Op trainingskampen leren spelers en trainers elkaar doorgaans nóg beter kennen. En dat de keeperstrainer van MVV Maastricht ook talenten heeft die buiten zijn functieomschrijving passen, is in het Turkse Kemer eens te meer duidelijk geworden.
Gerry Oste is een markant figuur. Naast sparringspartner van de sterk presterende Romain Matthys en de andere MVV-keepers, is de Antwerpenaar ook een van de gangmakers én zangvogels in de Maastrichtse gelederen. Het liefst zingt hij de nummers van Benny Neyman, maar Oste is ook hard op weg om het Maastrichts Volkslied onder de knie te krijgen.

'Doe mij maar Maastrichts'

Oste is een echte liefhebber. Van het leven, van het vak van een keeperstrainer, maar ook van zijn andere baan, namelijk havenarbeider in 'zijn' Antwerpen. Die job combineert hij met zijn werkzaamheden bij MVV. En sinds hij de club en Maastricht heeft leren kennen, voelt Oste zich sterk verbonden met Mestreech. "Al versta ik veel niet", bekent hij. "Maar ik begrijp er meer van dan van het Turks. Doe mij maar Maastrichts."

Gerry Neyman

Benny Neyman wordt dan ook grijsgedraaid in de auto van Oste, die niet alleen voor een draaiende camera zingt. Ook tijdens de lunch in het hotel in Kemer grijpt Oste zijn moment. 'Ode aan Maastricht' schalt dan door de eetzaal. "Het is geweldig voor de sfeer", vindt ook coach Maurice Verberne. "Met Gerry kan alles." En daarmee heeft de keeperstrainer dan ook twee bijnamen verdiend: 'De nieuwe Benny Neyman', of de misschien nog wel mooiere verbastering daarvan. "Ze noemen me ook Gerry Neyman", aldus de huiszanger van de Sterrendragers.