Lions en Handbal Venlo winnen, Bevo, V&L en BFC verliezen

Spelmoment uit de wedstrijd Lions tegen Tachos. © L1 (Maurice Jessen)
De Limburgse handbalploegen boekten wisselend succes. Lions en Handbal Venlo wisten hun wedstrijd te winnen. Bevo, Vlug en Lenig en BFC verloren.
De handballers van Lions hadden in de tegen laagvliegend Tachos geen enkele moeite om de overwinning binnen te halen. Ze wonnen het BENE-League duel met 37-20 van de Waalwijkse handballers.

Gemakkelijke avond Lions

De ploeg van trainer Christoph Jauernik liep in het eerste kwartier van de wedstrijd meteen uit naar 11-4. International Jasper Adams scoorde in de eerste helft zes doelpunten en was ook verantwoordelijk voor de ruststand van 20-10. In de tweede helft liep de Sittardse ploeg volledig over de tegenstander heen.

Verlies voor Bevo

Bevo kon de uitwedstrijd bij het Belgische HUBO niet winnend afsluiten. Er werd in Hasselt met 38-27 verloren van de fusieclub uit Hasselt en Tongeren. Bevo blijft in de BENE-League op de tiende plek staan. Zaterdag 3 december speelt Bevo de derby tegen koploper Lions.

Handbal Venlo

De handbalsters van Handbal Venlo wonnen met 28-34 van Kwiek. De koploper van de eredivisie begon slecht tegen de ploeg uit Raalte. Pas in de tweede helft wist de ploeg van trainer Robin Gielen Kwiek definitief op de knieën te krijgen. De regerend landskampioen speelde eerder deze week veel geconcentreerder. In eigen hal werd woensdagavond van medekoploper SEW gewonnen.

V&L en BFC

Vlug en Lenig verloor de uitwedstrijd in Amsterdam bij VOC met ruime cijfers: 34-19. De Amsterdammers, die afgelopen seizoen nog met Handbal Venlo in de finale om de landstitel streden, waren een maatje te groot voor het team van trainer Edwin Janssen. Ook BFC liep tegen een ruime nederlaag aan. In uitwedstrijd bij Velo verloor de Beekse ploeg met 37-18. De promovendus uit Weteringen was veel te sterk voor de formatie van trainer Harold Nusser.