Comeback MVV'er Essers komt in Turkije steeds dichterbij

Clint Essers (met de bal onder zijn arm) in het uitduel met Telstar © Orange Pictures
Dat MVV Maastricht een vooralsnog geweldig seizoen kent, is geen nieuws meer. Maar dat Clint Essers nog ontbreekt in de sterke Maastrichtse defensie, wordt nog wel eens vergeten.
Tien maanden geleden raakte de verdediger in de lappenmand met een kruisbandblessure. Een lang hersteltraject volgde, en nu, in Turkije, gaat Essers zeer waarschijnlijk weer voor het eerst wedstrijdminuten maken.

Stappen

Essers liep de blessure in januari op, revalideerde vooral met voormalig Fortuna-teamgenoot Jorrit Smeets en Fortuna-fysio Jeroen Dieteren, om vervolgens bij de Sterrendragers letterlijk en figuurlijk de volgende stappen op en naar het veld te zetten. Sinds enkele weken doet de geboren Maastrichtenaar weer aan de groepstraining mee.
De resterende stappen: minuten maken in oefenwedstrijden, aansluiten bij de wedstrijdselectie voor een officieel duel, en terugkeren binnen de lijnen in de competitie.

Irak

Zondag oefent MVV om 12:00 uur Nederlandse tijd in de Turkse Rivièra, zeer waarschijnlijk dus mét Essers, tegen de nationale ploeg van Irak. L1 zendt zondagmiddag een samenvatting van die wedstrijd uit. Maandag reist de equipe van Maurice Verberne terug naar Maastricht.