Video: Turken wensen MVV succes 'op weg naar kampioenschap'

Een warm welkom voor MVV in Kemer, Turkije. © L1 (Sem Caelen)
MVV Maastricht bereidt zich in Turkije voor op het vervolg van de Keuken Kampioen Divisie. En dat doen de Sterrendragers onder uitstekende condities.
Het team van coach Maurice Verberne is neergestreken in Kemer, in de omgeving van Antalya. Naast een oefenwedstrijd staan daar voor MVV vooral trainingen en verschillende teamactiviteiten op het programma.

Stil

Door het WK voetbal ligt de Keuken Kampioen Divisie enkele weken stil. Midden december speelt MVV wel weer competitieduels, uit bij VVV-Venlo en Telstar, om vervolgens nog een korte winterstop in te duiken.

Succes

MVV, op dit moment derde in de KKD, hoopt bij de hervatting de lijn van de verrassend sterke eerste seizoenshelft door te trekken. Die ambitie komt ook tot uitdrukking op een door de Turkse gastheren opgehangen spandoek bij het trainingsveld, met de tekst 'veel succes op weg naar het kampioenschap'.

Samen vliegen

Een groep MVV-sponsoren reisde vrijdag ook naar Kemer om daar het team van dichtbij te volgen. Frappant genoeg deden zij dat via hetzelfde vliegtuig als de voltallige selectie en staf van Roda JC Kerkrade, dat vanaf vrijdag de spreekwoordelijke tenten in het nabijgelegen Belek opslaat.

Nederlands elftal

Vrijdagavond zullen spelers, stafleden én sponsoren van MVV in het hotel gezamenlijk de tweede poulewedstrijd van het Nederlands elftal op het WK bekijken. Zaterdag of zondag zullen de rood-witten op Turkse bodem zeer waarschijnlijk zelf een wedstrijd spelen.