Video: Vergoossen 'opgelucht' na 'slecht duel' Oranje

Nederland juicht na de 1-0 van Cody Gakpo © Orange Pictures
Sef Vergoossen is opgelucht na de overwinning van het Nederlands elftal op Senegal (2-0) bij de start van het WK voetbal. De oefenmeester was verder kritisch op het spel van Oranje. "Als je dit als trainer bekijkt was het slecht."
Vergoossen was samen met oud-voetballer Maurice Graef en trainer Robbie Servais te gast in het L1-programma Tafel Voetbal.

Late doelpunten

Het Nederlands elftal won door doelpunten van Cody Gakpo en Davy Klaassen in de slotfase van Senegal. "Het was niet zo dat het doelpunt van Gakpo eraan zat te komen", aldus Vergoossen. "Het was heel moeizaam." Dat is Graef met Vergoossen eens, maar hij denkt dat de overwinning wel vertrouwen geeft. "Hier kan je op voortborduren. Ik houd wel vertrouwen in Oranje, maar bij vlagen was het niet om aan te zien."
Bekijk de analyse in Tafel Voetbal:

Van Gaal

Graef keek in Tafel Voetbal ook al vooruit naar de rest van het toernooi van Oranje. "Ik verwacht dat ze eerste worden in de poule en dat het niveau daarna heel erg moet stijgen om ver te komen in het toernooi. Ik heb gezegd dat ze misschien wel de halve finale halen. Ik heb vertrouwen in bondscoach Louis van Gaal."