Teunissen en Souren Limburgse wielrenners van het jaar

Winnaar Mike Teunissen (links) en Brian Megens © L1
Mike Teunissen en Scarlett Souren zijn de winnaars geworden van het Limburgs wielergala 2022.
Tijdens het Limburgs wielergala in Beek werd Scarlett Souten verkozen tot wielrenster van het jaar, Mike Teunissen tot wielrenner van het jaar.
Daarnaast won Wouter Toussaint de prijs voor talent van de Toekomst. De winnaars werden gekozen door de Club24, bestaande uit oud-wielrenners en wielerprominenten.

Mike Teunissen

Mike Teunissen werd mede door zijn prestaties tijdens de Vuelta verkozen tot wielrenner van het jaar. Teunissen won met zijn ploeg Jumbo-Visma tijdens de eerste etappe van de Ronde van Spanje in Utrecht de ploegentijdrit. En dag later veroverde hij de rode leiderstrui. De uit Ysselsteyn afkomstige Teunissen won de Limburgse prijs voor Wout Poels en de in Maastricht woonachtige Brian Megens.

Scarlett Souren

Scarlett Souren won bij de vrouwen voor de eerste keer. De 18-jarige wielrenster uit Meerssen versloeg Sabrina Stultiens en Quinty Schoens. Souren won dit jaar acht wielerwedstrijden. Op dit moment staat Souren op de eerste plaats van de 18-jarigen in het klassement van Procycling.

Rijke historie

De Limburgse wielerprijzen worden sinds 1985 uitgereikt. Peter Harings werd als eerst verkozen tot Renner van het Jaar. In 1992 werd de categorie Renner/Renster van de Toekomst toegevoegd en was Danny Nelissen de eerste winnaar in deze categorie. Sinds 2020 is er een aparte categorie voor Renster van het Jaar en werd Sabrina Stultiens als eerste winnares uitgeroepen. Frans Maassen, Bart Brentjens als Tom Dumoulin zijn recordhouder met maar liefs zeven uitverkiezingen.