Eerste thuisoverwinning voor vrouwen BAL

Basket Academie Limburg wint in een spannende wedstrijd van Lecdetec. © L1 (Maurice Jessen)
De speelsters van Basketbal Academie Limburg hebben tegen LLekdetec hun eerste thuisoverwinning behaald.
In sporthal Boshoven in Weert werd de ploeg uit Bemmel in een spannende wedstrijd met 61-59 verslagen.

Spanning

Het was voor het thuispubliek vooral op slot van de wedstrijd nagelbijten. Op einde van het derde kwart stond er 44-44 op het scorebord. De ploeg van hoofdcoach Jorrick Creyghton bouwde in het vierde kwart een keurige voorsprong van negen punten op.

Clayton scoort de beslissende

In de slotfase werd die voorsprong door een aantal driepunters van Lekdetec geheel weggewerkt. De ploeg uit Weert, die dit seizoen pas één keer wist te winnen, bleef in de laatste minuut rustig wachten op de kans. De Amerikaanse Sydney Clayton scoorde met nog acht seconden op de klok de beslissende treffer.

Zwaar programma

BAL staat ondanks de tweede zege van dit seizoen nog op de laatste plek op de ranglijst. Ze hebben echter nu wel evenveel punten als TopKip Lions en Martini Sparks. De komende weken wacht de ploeg een zwaar programma. Volgende week tegen de nummer twee op de ranglijst Den Helder. En op 3 december speelt BAL thuis tegen koploper Sportiff Grasshoppers uit Katwijk.