VVV-Venlo wint verdiend met 0-2 van FC Den Bosch

Daan Huisman juicht na zijn vroege treffer © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft een verdiende overwinning behaald op FC Den Bosch. In stadion De Vliert eindigde de wedstrijd in 0-2. Halverwege het duel stonden de Venlonaren met 0-1 voor.
VVV-Venlo kende een droomstart in de Brabantse hoofdstad. Na nauwelijks drie minuten mochten de mannen van coach Rick Kruys de openingstreffer begroeten. Daan Huisman kreeg de bal in de zestien en schoot het leer in het Bossche doel.

VVV-doelpunt afgekeurd

Den Bosch had daarna wat meer balbezit en kreeg enkele kansjes. Anass Ahannach schoot van dichtbij de bal in handen van doelman Van der Gouw en ook Joey Konings vond de VVV-goalie op zijn weg naar het doel.
VVV bleef aanvallen en was gevaarlijk. Halverwege de eerste helft schoot Kees de Boer de bal in het doel van Wouter van der Steen na een een-tweetje van Sven Braken en Daan Huisman. De treffer werd tot opluchting van de Bossche aanhang wegens buitenspel afgekeurd.

Magere voorsprong

Acht minuten voor rust kropen de Venlonaren door het oog van de naald toen Faris Hammouti uit een counter de kans kreeg gelijk te maken, maar Ennio van der Gouw reageerde alert. Aan de overkant kon Wouter van der Steen de inzet van Carl Johansson tegenhouden. Met een magere 0-1 voorsprong voor VVV-Venlo sloot scheidsrechter Martens de eerste helft af.

Kansen, maar geen doelpunten

VVV leed in de eerste minuten van de tweede helft veel balverlies. Den Bosch leek uit een ander vaatje te tappen. Ennio van der Gouw kon een schot van Ahannach van afstand maar net over de lat tikken. Carl Johansson kon even later door de verdediging van FC Den Bosch breken, maar zijn schot miste kracht om voor gevaar te zorgen.
VVV ontworstelde zich aan de druk van de thuisploeg, maar ook Den Bosch zorgde voor gevaar. Joey Konings kopte een voorzet van rechts van dichtbij maar net naast. Richard Sedlacek probeerde een combinatie met Kees de Boer met succes af te ronden, maar doelman Van der Steen voorkwam een VVV-doelpunt. Sven Braken schoot daarna de bal in het zijnet nadat hij eerder de bal van de eigen doellijn had gekopt.

VVV blijft jagen

De Venlonaren bleven jagen op een tweede doelpunt. Braken werd door Kees de Boer de diepte ingestuurd, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Doelman Van der Steen tikte vervolgens een vrije trap van Bryan Koglin uit de rechter benedenhoek.
twaalf minuten voor tijd mocht VVV van geluk spreken dat scheidsrechter Martens niet naar de penaltystip wees nadat Huisman Evangelos Patoulidis in het strafschopgebied onderuit gehaald had.

Loon naar werken

Met nog een tiental minuten te spelen kregen de Venlonaren loon naar werken. Eerst keerde Van der Steen een schot van Simon Janssen, maar de goalie was kansloos toen Braken de bal uit een hoekschop tegen de touwen werkte. In de slotseconden werd een Bossche speler in het strafschopgebied van VVV onderuit gehaald. Scheidsrechter Martens wees ook nu niet naar de stip, maar floot de wedstrijd af.
VVV-Venlo won verdiend met 0-2 van FC Den Bosch, heeft nu 25 punten, stijgt naar de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en mag van een korte vakantie gaan genieten.