Karter Haanen weer op de startgrid bij Grand Finals

Kris Haanen wint in Genk en pakt daarmee een startplek op het WK. © Kris Haanen Media
Karter Kris Haanen gaat komende week wederom van start op het officieuze wereldkampioenschap .
De uit Meterik afkomstige karter kwam reeds drie keer eerder in actie tijdens de seizoen finale. In 2016 maakte hij in Sarno zijn debuut. Dat was in de Micromax-klasse. Hij eindigde meteen als derde.

Alle rijders hetzelfde materiaal

In 2018 deed Haanen in Brazilië opnieuw mee, destijds in de Junior-klasse waar hij als vijftiende eindigde. Een jaar later deed hij in Sarno opnieuw in de junioren-klasse mee. Hij werd door een concurrent van achteren aangetikt waardoor hij het einde van de wedstrijd niet haalde. Dit jaar maakt de coureur van SP Motosport op de Grand Finals zijn debuut in de DD2-klasse. Tijdens de Rotax Max Grand Finals rijden de coureurs met allemaal hetzelfde materiaal. Middels loting worden de schakelkarts toegewezen.

Kennismaking met formule-auto

Onlangs maakte de 16-jarge Haanen zijn debuut in de autosport tijdens een talentscouting. Dat deed hij in Spanje in een Formule 4-auto van de Richard Mille Young Talent Academy. Het was een indrukwekkende ervaring voor de talentvolle Limburger. “Er waren rijders die al heel veel getest hadden. Daarom liep ik wat achter, want ik had nog geen meter in die auto gereden", verklaarde Haanen. Toch belette het hem niet om snelle tijden neer te zetten. Haanen haalde als enige rijder zonder F4-ervaring de finale. Door natte omstandigheden kon hij daarin zijn snelste tijd niet verbeteren.
De Rotax Max Grand Finals worden van 19 tot en met 26 november verreden op het Kartodromo Internacional Algarve in Portimão.